tiistai 26. heinäkuuta 2016

Häämatkalle?

Olen miettinyt paljon häämatkaa ja sitä minne sen tekisimme. On niin monia paikkoja, joissa haluaisi käydä.
Sen olemme kuitenkin päättäneet, että teemme kaksi ns. "häämatkaa" toisen teemme lasten kanssa jonnekin päin ja toisen sitten vain me kaksi. Olisi ihanaa päästä käymään Galapagossaarilla, mutta sen tiedän jo nyt, että se jää haaveeksi, ehkä joskus tulevaisuuden matkakohteeksi.
Itse kun en ole matkustanut juuri missään, kerran lukioaikana olin Ranskassa ja viimevuonna Emmin ja lasten kanssa Tukholmassa, niin Suomen rajojen ulkopuoli on minulle aivan vierasta maailmaa, johon olisi ihanaa päästä tutustumaan. Mutta, miksi sen pitää olla niin tyyristä? Tosin, jos asiaa ajattelee tarkemmin, ei se Suomessakaan reissaaminen halvaksi tule...
Toisenkautta, pitääkö häämatkakohteen olla ulkomailla? Voisinhan sitä Suomeakin lähteä tutkimaan vielä lisää.
Hawaiji, Bali, Italia, Brasilia, Espanja? Miten ihmeessä toiset ovat osanneet valita kohteensa? Menevätkö suurimmat osat pareista sellaiseen paikkaan, joka on jo tuttu entuudestaan, vai lähteäkö riskillä uuteen ja ehkä pettyä lomasta?
Sitten toinen asia, kuinka pitkään häämatkalla oltaisiin, se tietysti varmaan riippuu siitä, kuinka pitkäksi aikaa lapsille saadaan hoitaja. Onko itsestäänselvyys, että isovanhemmat hoitavat lapsia häämatkan ajan vai miten?
Päässä pyörii liuta kysymyksiä, joihin ei tunnu tulevan vastausta mistään.
Sen verran tiedän, että jonnekin romanttiseen paikkaan haluan vaimoni viedä, sellaiseen, jossa pääsee hetkeksi irti arjen pyörityksestä ja huolista.
Eli, toisinsanoen, nyt kun ajatuksiani tähän kirjoittelin, niin huomasin, ettei tärkeintä ole minne mennään, tärkeintä on, että saan viettää loman ihanan vaimoni kanssa, ilman stressiä. Sellaisen loman, jossa meillä on paljon aikaa toisillemme.
Haavetta vai tulevaisuutta? Sen kai näkee sitten vasta häämatkan toteuduttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti