maanantai 13. helmikuuta 2017

Vieraslahja-pähkinä


Pitkään Emmi mietti vieraslahjoja, budjettia, kuumaa kesää, lahjan jäämistä vieraiden kaappeihin pyörimään vuosiksi. Ideoita saatiin tuhansia ja miljoonia hylättiin. Mikään idea ei tuntunut hyvältä, kun toteutusta alkoi suunnitella. ¨

Noin kaksi viikkoa sitten Facebookin leivonta-ryhmässä oli vinkki; ystävänpäiväksi olisi taas tulossa pieniä silikonisia muffinsivuokia Lidliin. Emmi on aiemmin ihastellut kyseisiä vuokia äitinsä kaapissa ja kuullut kehuja vuoista ystäviltään. Niinpä vuokien tullessa myyntiin, suuntasimme Lidliin ja valinnanvaikeushan siellä iski! Oli ruusuvuokaa, sydänvuokaa, neliötä vuokaa sekä perinteisen kuivakakun mallisia vuokia. Päädyimme ostamaan 3 pakettia kuivakakkuvuokia sekä sydänvuokia, neliövuokia sekä ruusuvuokia paketin kutakin. Yhdessä paketissa on 12 silikonista vuokaa.

Ajatus olisi siis tehdä jokaiselle häävieraalle vieraslahjaksi minikakku, jonka voisi syödä vaikka häitä seuraavana päivänä. Olisi jokin muistaminen vieraille, mutta ei jäisi mitään kaappeihin pyörimään vuosiksi.

Vuokia oli jo pakko testata, joten teimme sitruunakakkuja sekä vaniljaisia suklaahippukakkuja. Kakut onnistuivat hyvin, muutoin mutta hiukan liikaa saatoimme laittaa taikinaa vuokaan, jolloin kakut olivat epätasaisia. Opimmepa tästä ja ensi kerralla vähemmän taikinaa. Enää onkin kaksi ongelmaa! Mistä löytää sopivat rasiat kakuille (mitat ovat hassut)? Sekä maku! Tehdäänkö suklaisia vai sitruunaisia? Tai vaniljaisia? Jospa kuitenkin banaanikakkuja? Banaanikakku olisi Emmin herkku, jota tehdään Emmin isoäidiltä perityllä reseptillä. Onneksi häihin on vielä aikaa ja päätöstä ei tarvitse ihan vielä tehdä!


Oikealla ruusuvuokaan tehty sitruunakakku ja vasemmalla vaniljainen suklaahippukakku kuivakakkuvuokaan tehtynä :)

1 kommentti:

  1. Muistakaa allergiat :) Voittehan tehdä/hommata pienen neliön laatikon, jossa on erillinen pohja ja kansi, vähän kuin kakuissa joskus on. https://www.anninuunissa.com/images/juhlat_annin_uunissa_kuppikakkulaatikkopolkadot_1_21032016.jpg tämän tyyliset. Jos ei ole tota läpinäkyvää osaa päällä, siihenhän voisi tulostaa kivan häiden teemaan sopivan kuvan ja kylkeen vaikka vielä tuoteselosteen, jotta kaikki voivat olla varmoja, voivatko syödä kuppikakun. Tai ihan vaan sellofaania ja kaunis nauha. Voihan siihenkin tulostaa vaikka pohjaan tuoteselosteen, sellaselle tarrapaperille niin ei tarvitse liiman kanssa leikkiä.

    VastaaPoista